Máte chuť na něco nového? Na trochu jiný guláš, z hlívy a rajčat? Tak tady je recept.
Ač je to vegan jídlo, tak si na něm pochutnají všichni. Testováno na lidech. :-D
Porce pro 3-4 osoby
Potřebujeme:
Trochu oleje (já dávám rýžový Surinny)
2 červené cibule (můžou být i bílé, já mám raději červené :))
1 balení hlívy ústřičné nakrájené na tenké proužky, nebo kostky (cca 400-600g)
Trochu mletého kmínu
2 lžičky sladké papriky (a případně i pálivé papriky)
sůl, pepř
1 plechovku rajčat na kousky (používám bio z DM, luxusní poměr cena výkon)
2 prolisované stroužky česneku
1 kostku bio bujónu, např. Wurtzl
2-3 lžíce kukuřičné mouky
cca 250 ml vody
Na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme nakrájenou hlívu a chvíli restujeme. Pak přidáme kmín, papriku, sůl, pepř, plechovku rajčat, česnek a chvilku dusíme. Až začne protlak probublávat, přidáme vodu, přihodíme kostku bujónu a přisypeme mouku (nebo pokud nejste lenoch jako já, tak si ji bokem rozmícháte ve vodě). Chvíli povaříte, až guláš začne probublávat. Přihodíte trochu rozmarýnu. Podáváme s celozrnnou rýží a třeba lunter vegan párkem. A u toho se oblizujeme až za ušima. :)
Pro více inspirace sledujte mé stránky na Facebooku ***My jsme TVŮRCI***, nebo si nechte zasílat novinky z mého webu www.myjsmeTVURCI.cz. :)