VZESTUP PO ÚROVNÍCH VĚDOMÍ

„ABYCHOM MOHLI ČERPAT SÍLU PŘÍMO Z VESMÍRU,
MUSÍME SAMI SEBE VIDĚT JAKO SOUČÁST SVĚTA,
A NE JAKO JEDINCE, KTERÝ JE OD NĚJ ODDĚLEN.“

CO JE TO TO VĚDOMÍ

Všichni mudrci, velikánové a osvícení, mluví v podstatě o tom stejném… o navyšování vědomí… ale abychom pochopili vědomí, je potřeba si říci, co to to vědomí je

VĚDOMÍ: STAV UVĚDOMOVÁNÍ SI SEBE JAKO PŘOŽÍVAJÍCÍHO SKRZE PROŽÍVÁNÍ A UVĚDOMOVÁNÍ PROŽÍVANÉHO.

Aneb taky slovy mého oblíbeného C. G. Junga: „Kdo se dívá ven, ten spí. Kdo se dívá dovnitř, ten se probouzí.“

Vědomí je stav, ve kterém si jedinec uvědomuje sebe sama jako subjekt prožívajícího své zkušenosti a vnímá své myšlenky, pocity a okolní svět. Tento stav vědomí umožňuje a taky vyžaduje introspekci a reflexi, což vede k hlubšímu pochopení sebe sama i světa kolem nás. Na cestě evoluce vědomí se učíme nejen rozpoznávat své vnitřní prožitky, ale také jak je využít k osobnímu růstu a nalezení svého místa v Životě a vesmíru.

Nejsme hmota, ale že jsme Duše inkarnovaná v tomto Těle a v tomto hmotném světě prožívající vědomí skrze naši OSOBNOST (ego). Jsme pasažéři (naše nesmrtelná Duše) cestující dopravním prostředkem (v našem TĚLE) a naším úkolem je pozorovat, být VĚDOMÍ v našich prožitcích a zkušenostech pro to, abychom rostli a vyvíjeli se, abychom žili = uvědomovali si Život skrze své Tělo a pozemské zkušenosti v procesu EVOLUCE VĚDOMÍ.

ILUZE ODDĚLENOSTI

Už sám velký Albert Einstein popsal jednu důležitou věc, a to tu, že: „Vše ve vesmíru je energie. I my.“.

Alberta Einsteina miluju už řadu let pro jeho nadčasové výroky a teorie, z nichž jednou z nich teorie o zachování energie, která říká: „Energie nemůže být vytvořena ani zničena, může být pouze přeměněna z jedné formy na druhou. „

Když se dostaneme hlouběji k chápání jeho teorií a výroků, objevíme i teorii o iluzornosti hmoty z pohledu kvantové mechaniky: „Hmotu jsme pochopili špatně. To, co nazýváme hmotou, je energie, jejíž vibrace byly natolik sníženy, že je vnímatelná našimi smysly. Neexistuje žádná hmota.“.

Ve chvíli, kdy začneme přemýšlet o tom, co to zde tedy žijeme, zákonitě dospějeme k této fyzikální a kvantové definici naší reality, která s úrovněmi vědomí velmi souvisí: „Všechno je energie, a to je vše, co existuje. Přizpůsobte frekvenci reality, kterou chcete, a získáte ve výsledku realitu s touto frekvencí. Nemůže to být jinak. Toto není filozofie, to je fyzika.“

Což vede k uvědomění si toho, kým jsme i my: „Hmota je energie… Energie je světlo… Jsme všichni světelné bytosti, které disponují určitou úrovní energie, určitou frekvencí, vibrací.“

A mohli bychom pokračovat slovy velkého Einsteina dále:

„Když něco vibruje, rezonují s tím elektrony celého vesmíru. Vše je propojeno. Největší tragédií lidské existence je iluze oddělenosti.“

„Realita je pouhou iluzí, i když velmi trvalou.“

„Jsme duše oblečené do posvátného biochemického hávu a naše těla jsou nástroje, jimiž naše duše hrají svou hudbu.“

Vše ve vesmíru můžeme popsat jako energii, která je propojena dohromady: toto pouto možná není vidět pouhým okem, ale že existuje, dokazují už leckteré teorie třeba právě kvantové fyziky a mechaniky, kdy například kvantová rezonance popisuje myšlenku kvantového propletení, kdy se částice propojí takovým způsobem, že stav jedné okamžitě ovlivňuje stav druhé, bez ohledu na vzdálenost mezi nimi…

ÚROVNĚ VĚDOMÍ

A zde už se dostáváme k tomu, abychom pochopili samotné úrovně vědomí pomocí Einsteinovy teorie zákona rezonance: v podstatě stejné přitahuje stejné. Vibrujeme-li na určité frekvenci, přitahujeme si do Života věci, lidi a situace v této stejné frekvenci.

Dané frekvenci odpovídá vždy určitý stav – úroveň našeho vědomí, našeho prožívání a pohledu na Boha (ve smyslu toho, kdo řídí naše kroky), i pohledu na náš Život. Každá z úrovní vědomí je zároveň vnitřním pochodem spojeným s určitou úrovní našich emocí a procesem, kterým v těchto a skrze tyto emoce procházíme. Což je pro změnu vyjádřeno tabulkou úrovní vědomí, kterou najdete níže.

V reálném Životě to vypadá třeba tak, že toužíme po Lásce a naplněném vztahu a divíme se, proč stále nemáme ten krásný vztah, který si vizualizujeme a o kterém meditujeme. Vždyť si ho přece tolik přejeme a tolik si ho vizualizujeme! Tak kde je Láska našeho Života? Proč ji nemáme?

Odpověď se skrývá v odhalení skrytých příčin, k čemuž nám pomůže kabala, která je na to jak dělaná v kombinaci s Human design, který nám dává do ruky kompas k tomu, aby nás navedla ještě o kus blíže tomu, PROČ se nám nedostává toho, po čem tolik toužíme.

Odpovědí totiž může být mnoho a vždy záleží na naší konkrétní situaci, kterou lze pomocí souvislostí v souladu s naším designem dekódovat. U někoho může jít, že nemá Lásku svých Životů proto, že se ještě potřebuje naučit mít rád sám sebe, někdo se naopak nejprve potřebuje naučit umět být sám, někdo se potřebuje zbavit touhy po pozornosti a uznání, někdo třeba potřebuje přijmout své stíny, nebo se zbavit závislostí…

Ať už jde o jakoukoliv příčinu, pokud nemáme, co chceme, je to vždy proto, že naše ENERGIE PŘÁNÍ NENÍ V SOULADU S NAŠÍ AKTUÁLNÍ ÚROVNÍ VĚDOMÍ. Jakmile se v našem duchovním vývoji začneme posouvat a růst, sladí se naše potřeby, touhy a sny s realitou, a to je ta chvíle, na kterou všichni čekáme, abychom zkrátka BYLI KONEČNĚ ŠŤASTNÍ. :) A pozor, ne vždy to znamená, že dostaneme, co chceme, někdy díky tomu zjistíme, že vlastně potřebujeme něco úplně jiného, co nás udělá šťastnými.

KDO BYL HAWKINS

Dr. David R. Hawkins byl americký psychiatr a duchovní učitel, vytvořil model úrovní vědomí, který se stal významným nástrojem pro osobní a duchovní růst. On sám zažíval pokročilé stavy vědomí již od dětství, takže ho toto téma fascinovalo. Ve své knize „Vzestup po úrovních vědomí“ popsal jednotlivé energetické hodnoty, kterých jako jedinec můžeme ve svém Životě dosáhnout.

Mapa úrovní vědomí je výsledkem více než 30letého zkoumání a vědecké praxe lékaře Sira Davida R. Hawkinse a jeho týmu po celém světě.  

Každá úroveň energie se projevuje určitým názorem na Život (i Boha – ve smyslu toho vyššího, co ovlivňuje náš Život), určitými emocemi a procesy. Hodnota této stupnice je od 0 do 1000, kdy 0 představuje nejméně energie a hodnota 1000 představuje maximální lidský potenciál (1000 označuje, stav nejvyšších avatarů, Krišny, Rámy, Zarathuštry, Buddhy a Ježíše Krista).

Hodnota, které by člověk měl chtít dosáhnout, aby Život dával smysl, je hodnota 200, kdy Život již začíná být přijatelný: podívejte se, jakou úroveň potřebujeme např. pro harmonický Život. Většina lidí svůj Život přežívá v apatii a smutku, pohroužena do viny a studu, což jsou nízké úrovně vědomí, kdy Život zkrátka bolí.

Jako lidské bytosti se neustále vyvíjíme, rosteme a ideálně pozvedáváme své úrovně vědomí. Potřebujeme však právě teď v této době  jako lidstvo ještě hodně „máknout“ na tom, abychom proměnili náš svět a posunuli ho na další úroveň, ale já osobně věřím, že je to rozhodně možné a to teď, protože máme řadu úžasných nástrojů k vlastnímu probuzení. :)  

Pokud vás úrovně vědomí zajímají více, určitě si přečtěte knihu Davida R. Hawkinse „Moc vs. síla“, a knihu „Vzestup po úrovních vědomí“, ideálně od nakladatelství Pravda je.  Dr. D. R. Hawkins v ní popisuje, jakým způsobem se na různých stupních vědomí chová lidské vědomí a ego a jak se projevují jeho přirozená omezení i vidění světa s ohledem na určité stupně vývoje našeho vědomí.

NAŠÍM CÍLEM NENÍ DOJÍT OSVÍCENÍ: ALE PŘEDEVŠÍM PROBUZENÍ A ODVAZE, TAM SE ŽIVOT STÁVÁ SNESITELNÝ.

MAPA VĚDOMÍ

Mapa úrovní vědomí může být skvělým pomocníkem na naší životní Cestě k lepšímu Životu ve větším napojení na sebe a Život a v podstatě v navyšování našeho světla, naší energie a naší úrovně vědomí, která se poté manifestuje v tom, že se náš Život stává více a více přijatelnější, až krásný.

Proces zvyšování úrovně vědomí v různých oblastech našeho Života je konstruktivní a podporuje Život a zdraví nejen nás, ale také veškerých lidí a událostí v našem Životě. Neděje se to získáváním nových vědomostí, nebo získáváním něčeho nedostatkového, ale naopak zbavením se nepravdy, nepravého já a věcí, které nám brání v naší Cestě k sobě a k rozvoji našeho nejvyššího potenciálu…

Zde najdete velmi stručný popis jednotlivých úrovní vědomí, které jsou zobrazeny na obrázku výše. Ten je převzat z Internetu odtud.

1. Hanba – stud (20)

Úplně dole na škále je hanba či stud, která je spojena s pocitem bezcennosti a studu. Tento stav je charakterizován hlubokým pocitem selhání, pokoření a beznaděje. Člověk na této úrovni často pociťuje vinu a sebekritiku viz další úroveň vědomí. Život nám v tuto chvíli přijde bídný a my jím v této úrovni Života pohrdáme.

2. Vina (30)

Vina je úroveň, kde se lidé trápí svými minulými činy a rozhodnutími. Tato úroveň je spojena s pocitem, že nejsme dost dobří nebo že jsme někoho zklamali. Přináší to těžkost a zablokovanou energii, která je provázena pocitem, že Život je zlý a Bůh mstivý. V podstatě v této úrovni člověk věří, že je zde za trest.

3. Apatie (50)

Apatie je stav, kdy člověk ztrácí zájem o Život, vzdává se ho. Cítí se bezmocný a nemotivovaný. Tento stav často vede k depresi a vnímanému nedostatku smyslu Života, protože je provázený pocitem zoufalství z toho, jak vnímá člověk svět, a to jako bezNADĚJný a Boha jako odsuzujícího.

4. Smutek (75)

Smutek, nebo také žal, je úroveň, kde člověk trpí ztrátou nebo bolestí, kdy se člověk utápí v pocitu lítosti. Život takovému člověku přijde tragický a Boha vnímá jako přezíravého k jeho utrpení. Tento stav může být velmi zničující, ale také může sloužit jako katalyzátor pro uzdravení, pokud je správně zvládnut.

5. Strach (100)

Na úrovni strachu je člověk poháněn obavami a úzkostmi. Strach může být paralyzující a často vede k opatrnosti nebo vyhýbavému chování. Člověk v této úrovni vědomí se dívá na Život jako na děsivý a ohrožující a s tím je i spojena představa Boha jako síly, která je trestající.

6. Touha (125)

Touha je stavem, kde člověk touží po materiálních věcech nebo zkušenostech. Tato úroveň je motivována ambicemi a chtíčem neboli tzv. žádostivostí (ale plynoucí spíše z pocitu nedostatku naplnění, než jen touhy Duše), ale může vést k frustraci, pokud nejsou potřeby naplněny. S tím se pojí pohled na Život jako na něco, co člověku přináší zklamání a tím pádem je Bůh vnímán jako silou odepírající člověku potěšení.

7. Hněv (150)

Hněv je často reakcí na zklamání nebo pocit nespravedlnosti. I když může být destruktivní, hněv může také pohánět změnu, pokud je správně zaměřen. V lidské úrovni je tento stav spojen s emocí nenávistiagrese, člověk vnímá v tuto chvíli Život jako nepřátelský a Boha jako pomstychtivého.

8. Pýcha (175)

Pýcha je stav, kdy si člověk cení svého ega a svého postavení ve světě. Tato úroveň přináší pocit uspokojení, ale zároveň může vést k aroganci a separaci od ostatních díky pocitu pohrdání ostatními. Podle mě je to úroveň, na níž končí mnoho lidí. V této fázi člověk vnímá Život jako náročný a Boha jako lhostejného.

9. Odvaha (200)

Odvaha je první úroveň, která představuje skutečnou sílu. Člověk na této úrovni je ochoten čelit životním výzvám a převzít odpovědnost za svůj Život, v tuto chvíli se člověk stává skutečným Tvůrcem s konstruktivní úrovní vědomí, což znamená, že již neboří, ale skutečně tvoří. :) Tento stav je začátkem pozitivního růstu člověka, díky pocitu potvrzení toho, že Život je dobrý – přijatelný a Bůh je dovolující. V této fázi již člověk není obětí, protože energetické pole člověka je pozitivní a naladěno na pozitivní vlnu emocí a vibrací: díky tomu člověk snáze zvládá negativitu či těžkosti ve svém Životě a již je nebere jako útoky proti němu, ale jako příležitosti ke svému růstu. V této úrovni vědomí se člověk začíná skutečně osvobozovat a stávám krok za krokem svobodnou bytostí…

10. Neutralita (250)

Neutralita je stav, kde člověk přijímá Život takový, jaký je. Na této úrovni je člověk klidný a vyrovnaný, aniž by se nechal unášet dramaty světa. Aby taky ne, když na této úrovni vede člověka důvěra a Život již vnímá jako uspokojivý a Boha jako sílu umožňující tvoření.

V těchto vyšších úrovních se nachází už menší a menší skupina lidí, protože člověk s takovouto úrovní (v podstatě s úrovní vědomí nad 200) dokáže jen pouhou svou přítomností proměňovat své okolí. Za zmínku možná stojí taky to, že lidé, kteří tuto vyšší úroveň vědomí mají, o své úrovni vědomí mluvit nebudou, protože s každou další úrovní člověk odkládá kus svého ega. Uslyšíte-li někoho mluvit o tom, že má úroveň vědomí třeba 400, zkuste se zeptat sami sebe, zda jste někdy slyšeli, že by Avataři či probuzení o sobě mluvili jako o osvícených a máte asi hned jasněji, z jaké pozice daný člověk promlouvá. :)

11. Ochota (310)

Ochota znamená otevřenost k novým možnostem a ochotu učit se a růst. Člověk na této úrovni je vnitřně motivován a pozitivně orientován, jeho Život totiž vede optimismus tvoření, samotný Život je pro něj nadějeplnýBůh? Ten je v tu chvíli vnímán jako inspirující.

12. Přijetí (350)

Přijetí je stav, kde člověk přijímá sebe a ostatní bez soudů a stejně tak svůj Život. Ale nejen na povrchu, ale opravdu v hloubi Duše, kde se takový jedinec vzdává duálního poměřování a rozdělování věcí na dobré a zlé. Tento stav přináší klid a vnitřní harmonii, což umožňuje člověku růst skrze odpuštění a milosrdenství, kterému se mu tímto dostává od Boha, kterého je součástí.  V tuto chvíli je již Život vnímán jako harmonický.

13. Kombinační rozum (400)

Rozum je úroveň, kde dominuje intelekt a logika. Tato úroveň je charakterizována schopností analyzovat a chápat složité situace. I když se může zdát, že jde o surovou logiku a přemýšlení, nenechte se zmást, jde o vnímání významů a hodnot, které bychom mohli vnímat jako filozofii či metafyziku. Tato úroveň vědomí je velmi hluboce spojena s respektem k Pravdě a k jejímu rozlišování, které vede k bytostné Lásce k Pravdě. Díky ní je pak možný vývoj ke skutečné Lásce. Zatímco je rozum ještě lineární a objektivní a vychází spíše z mysli, úroveň Lásky je nelineární a subjektivní a vychází ze srdce daného člověka. Pochopení je přitom klíčovou emocí této úrovně vědomí, díky kterému má Život smysl a Bůh je vnímán jako moudrý. V našem případě se vztahem si to můžete představit na situaci, kdy člověk POHOPÍ proč vztah nemá v hloubi své Duše a uzná, že Vesmír – Bůh byl moudrý, že mu žádného partnera nepřivedl, protože… :)

14. Láska (500)

Láska je stav skutečné bezpodmínečné Lásky a soucitu. Tento stav je hluboce spojený s pocitem jednoty se vším, co je, v kabale bychom to nazvali tak, že se člověk stal opravdu Bohem, který dávající a nevyžadující něco zpátky. Tak totiž skutečná Láska vypadá. Miluje, aniž by musela být s milovaným člověkem, kterému přeje jen to nejlepší s úctou k jeho svobodným volbám, s úctou ke všemu živému i neživému. V této úrovni vědomí je vnímán Život jako prospěšný a Bůh jako – kupodivu – milující. :)

15. Radost (540)

Radost je stav hlubokého vnitřního míru a štěstí, které pramení ze spojení s vyšším vědomím. Tento stav je charakterizován vděčností a klidem a pocitem naprosté harmonie se světem. V této chvíli se stává Život úplným a Bůh tím jediným, kdo řídí moudře tento Život. Lidé s úrovní vědomí nad 500 již nemusí hledat práci, vztahy, protože jsou sami magnetem pro cokoliv, kam je Život volá, aby mohli být prospěšní a pozvedali úroveň vědomí okolo sebe. Člověk s touto úrovní vědomí je schopen skutečného nezištného soucitu se vším. Soucit opravdu není lítost, ale poznání a pochopení toho, proč se kdo nachází kde na své Cestě s úctou a respektem k Cestě každého člověka.

16. Mír (600)

Mír je stav, kde člověk zažívá úplný klid a harmonii. Tato úroveň je vzácná a je spojená s transcendentními zkušenostmi, kde je ego zcela rozpuštěno. Je to stav, který znáte nejspíš jako sámadhí, či stavy velmi blízké Smrti. Tyto úrovně už jsou blízké skutečným Avatarům. Takové Avatary poznáte tak, že budete chtít být v jejich přítomnosti, kterou nebudete schopni popsat slovy, ale vaše Duše a srdce ji ucítí a jen pouhá přítomnost v blízkosti takových lidí vás promění. Člověk v této úrovni vědomí zažívá blaženost, protože vnímá Život jako dokonalý a Bůh se stává veškerenstvem. Tento proces provází jasnost zření příčin a následků, jasnost bytí a Života.

17. Osvícení (700-1000)

Osvícení je nejvyšší stav vědomí, který je dosažen jen velmi málo lidmi. Tento stav je charakterizován naprostou jednotou se vším a úplným pochopením existence. Je to stav bezpodmínečné Lásky, míru a absolutního klidu, pro které již není slov, emoce jsou zde totiž NEPOPSATELNÉ. Člověk zkrátka JE a tak i Život a Bůh? To je JÁ. <3

ÚROVEŇ VĚDOMÍ A TĚLO

Jak nás učí i kabala, jsme nádobou, kterou potřebujeme očistit a rozšířit, aby unesla více světla – energie. Tj. chceme-li stoupat po úrovni vědomí, nemůžeme naše Tělo nechat za sebou, ale naopak ho s sebou potřebujeme vzít a rovněž přetvořit tak, aby tuto sílu uneslo.

Můžete si to představit jako když v nižších úrovních vědomí – energie je naše Tělo podobné 30 W žárovce, ale abychom třeba potkali Lásku svých Životů, potřebujeme se stát aspoň 150 W žárovkou, která unese více světla neboli energie a tím pádem i více požehnání v Životě. Tento koncept krásně popisuje kabala, která učí se světlem pracovat, videa k tomuto tématu najdete zde.

Procesy v lidském Těle jsou úzce spojeny s úrovní vědomí, ve které určitou situaci v našem Životě prožíváme. Úrovně vědomí pod úrovní 200 jsou destruktivní (neslouží Životu) od úrovně 200 výše jsou konstruktivní (podporují Život). S tím souvisí i biochemické procesy v Těle a uvolňování buď stresových hormonů jako například kortizolu (pod 200) nebo hormonů štěstí a Lásky jako například serotoninu a oxytocinu (nad 200). To samo o sobě naprosto zásadním způsobem snižuje kvalitu našeho zdraví, imunitního systému a délku Života. V případě konstruktivity naopak naše zdraví, imunitu i kvalitu Života tyto procesy posilují a dávají nám nástroj k tomu, abychom prožili kvalitnější, vitálnější Život.

Aneb vše se vším souvisí.  Chcete-li se posunout na vyšší úroveň v Životě, kde dostanete víc, potřebujete tam s sebou to Tělo zkrátka vzít. :) Pokud nevíte, kde začít, koukněte na tuto stránku o biohacking dle Human design, kde si můžete stáhnout e-book zDARma, nebo se rovnou objednat na sezení, kde posuneme energii ve Vašem Těle na novou úroveň.

PAST DUCHOVNÍHO ROZVOJE

Hawkinsova škála vědomí poskytuje hluboký náhled do lidské psychologie a duchovního růstu. Pochopení těchto úrovní může být klíčem k transformaci našeho Života, když na sobě skutečně chceme pracovat a když chceme růst, protože nám umožňuje lépe porozumět, kde se nacházíme na naší Cestě k osobnímu rozvoji a jaké kroky můžeme podniknout k dosažení vyšších stavů vědomí. Každý krok na této Cestě je příležitostí pro růst a osvobození, zejména pak ze zajetí naší mysli a našeho nepravého já.

Když jsem včera po hodně dlouhé době zavítala na svůj osobní profil na Facebooku, kam moc nechodím, vyskočilo na mě na zdi několik příspěvků a kauz a já se na dvě z nich podívala, protože mě něčím zaujala. V tomhle jsem takový Projektor :), pomáhá mi to lépe porozumět tomu, co se děje v našich lidských Duších a jak můžeme tu naši božskou tvořivou sílu ještě více osvobodit.

Jedna z diskuzí, u které jsem se zastavila, obsahovala mimo jiné právě zmínku o úrovních vědomí, kde se lidé ptali, jakou úroveň vědomí, kdo má. A byla tam řada odpovědí, kdy lidé psali, že mají úroveň vědomí obvykle tak 450–600, ale že jim to kolísá…  ale že už jsou v úrovni vědomí vysoko.

Hmm… nemusíte ani číst knížku Hawkinse, stačí se podívat na graf úrovní vědomí a říct si, kolik asi tak lidí může mít takto vysokou konstruktivní úroveň vědomí? Když Avataři měli úroveň vědomí 1000 a stačilo, aby se zrodil vždy jeden Avatar za pár tisíc let.

Jakou asi tak úroveň vědomí může mít běžný člověk? A je důležité si úroveň vědomí změřit?

Za mě jsou toto upřímně pasti našeho Ega, které se snaží mít nálepku, spadat do nějaké kolonky a ideálně té nejvyšší, abychom byli nejvíc top strop boží. A tak můžeme mít touhu si nechat úroveň vědomí otestovat, nebo si ho otestovat sami, abychom měli nějaké to své číslo a mohli se jím chvástat. Pokud už byste si nechali úroveň vědomí změřit, tak pro svůj růst a bděle sledujte, kdo vám úroveň vědomí testuje: je to člověk, který je duchovně na výši? Je to člověk, který má svá témata zpracovaná natolik, že dokáže být pokorný a vzdát se své sebestřednosti? Protože každý člověk může otestovat úroveň vědomí pouze takovou, jak vysokou hladinu vědomí má on sám… Pokud by vám úroveň vědomí testoval třeba sám Buddha či Ježíš, nejspíš by byla opravdu objektivní, ale tihle dva pánové by se myslím jen nad něčím požadavkem o otestování jen pousmáli. :)

Jak odhalit, jestli jste se nenechali strhnout módou osvícenosti a nezkoumáte svou úroveň vědomí z pozice ega? Možná na to stačí jít v podstatě jednoduše: už pokud čtete tento článek, tak vnímejte, zda-li se vás tato informace nějak nepříjemně emočně dotýká: pokud se jí cítíte dotčení, může si s vámi hrát vaše ego, které touží po „titulu“ z nějakého důvodu. Pokud máte potřebu si svůj duchovní vývoj nějak otestovat a pak se jakýmkoliv „papírem či číslem“ oháníte okolo, pak to nejspíš nebylo testování se záměrem vašeho růstu, ale ze záměru dosycení nějaké vaší potřeby. Můžete se mnou logicky nesouhlasit a máte na to plné právo, ale pak si jednak zkuste přečíst onu knihu Hawkinse, nebo se zamyslete nad tím, jestli jste kdy viděli nějakého opravdového Avatara jako třeba Ježíše či Buddhu vykřikovat, že se mu mají všichni klanět, protože jsou osvícení. 😊Osvícený či probuzený člověk je totiž právě ten poslední, který vám o své osvícenosti či probuzení bude povídat, protože je tím prvním, kdo ví, že to absolutně nemá smysl. :)

Naopak: podle učení kabaly je toto důležitý test našeho růstu, kdy ve chvíli, kdy se vám zadaří zdolat nějakou překážku a vy máte pocit, že jste se fakt posunuli a překonali jste své limity, v té chvíli zbystřete, protože je to možná lest vašeho oponenta, který pokouší vaši bdělost a duchovní pýchu. To je totiž hranice, na které většina lidí pohoří, zejména pokud jste ohnivé znamení jako Beran, Lev či Střelec, nebo zde máte třeba v tomto znamení ascendent. Ono toto uvědomí vám i pomůže v nadcházejícím období zvládnout výzvy, které leží před námi jak ve svém Životě, tak třeba i při hledání vhodného průvodce či kouče na vaší Cestě. Buďte bdělí, to je to, co se počítá a učte se používat svou strategii a autoritu možná v duchu toho, že lépe udělat vlastní zkušenost než cizí chybu. :)

Testování úrovní vám může pomoci hlavně díky tomu, že díky svým emocím můžete rozpoznat, v jakém stavu a v jaké oblasti se právě teď nacházíte a tím dokážete lépe pracovat se svou reaktivitou založenou na bolestech, minulých zkušenostech či traumatech, od kterých se díky tomuto pozorování dokážete snáze osvobodit a posunout dále, protože jasněji uvidíte KAM.

VŠICHNI JSME JEDNO

„Skutečnou hodnotu člověka lze nalézt v míře, v jaké dosáhl osvobození od svého já.“ Albert Einstein

Pokud jste dočetli až sem, děkuji za váš čas i pozornost a doufám, že vám tento článek dal řadu námětů k vašemu zamyšlení nad tím, co je skutečně důležité (zejména pokud ve své mapě Human design máte otevřené = bílé centrum Hlavy, což je ten trojúhelník úplně nahoře) a co si vy sami skutečně přejete pro svůj Život.

Nesnažte se následovat někoho venku, ale spíše svou strategii a autoritu. Pokud si vybíráte někoho na pomoc a vhledy, vnímejte, že dokud onen člověk není Avatar, i on má svá témata k řešení, protože TO JE ČLOVĚK. Nepodléhejte idealizaci, že někdo či něco vás z něčeho vysvobodí a zachrání (včetně UFO, což je mimochodem dost důležitá část procesu obnovy naší psyché na poli archetypů). Ale naučte se víře v sebe a své schopnosti s vědomím toho, že VY JSTE TI JEDINÍ, KDO SE MŮŽETE Z ČEHOKOLIV DOSTAT. PROTOŽE VY JSTE TVŮRCI. PROTOŽE MY JSME TVŮRCI. 😊

S Láskou jednorožčí Leni🦄🪷⭐👑✨🧿

Jmenuji se Leni Lipenská a provázím vás na vaší Cestě k vaší jedinečné tvořivé síle a předurčenosti vaší Duše. Díky svému daru vidět a cítit věci skryté a okem neviditelné, vám pomáhám rozplétat nitky vašeho Života, abyste porozuměli své Duši a souvislostem toho, co se vám v Životě děje. Provázím vás na vaší Cestě k vaší pravé podstatě, pomáhám vám uzdravit vaše dávná zranění a najít vaši Tvořivou sílu, abyste se mohli stát vědomým Tvůrcem vašeho Života.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů